Installera laddstolpe och laddstation hemma

​​​​​​​

Prata med en Riktig Elektriker

Så laddar du elbilen säkert


När du har bestämt dig för elbil är nästa steg att installera en laddstation för bilen. Idag väljer man oftast mellan laddstolpe och laddbox, och det är en rad beslut som ska fattas inför installationen. Hur många uttag behövs? Är det en elbil eller en hybridbil som ska laddas? Kostnad för laddstolpar och laddboxar varierar, men ett gott råd är att tänka långsiktigt. Se till att ta hjälp av en elektriker som både har erfarenhet av olika leverantörer och av både installation, service och underhåll av laddstolpar och laddstationer. Då blir det lättare att hitta en lösning som ser till att säkringarna blir rätt dimensionerade och att du kan få en lösning som hanterar lastbalansen. Lastbalans innebär att din elanläggning fördelar den tillgängliga effekten rätt i huset under bilens laddning, vilket minskar risk för att säkringar går och onödiga avbrott uppstår. Det finns olika typer av lastbalansering – manuell, dynamisk och statisk – tillsammans med oss på Kumla Elektromontage får du en lösning som passar ditt liv och din elanläggning.
 
(CTA) Du vet väl att Kumla Elektromontage lämnar garanti på installationsarbeten? Plus att du får en riktig elektriker som också kan erbjuda både service och underhåll av laddstolpar och laddboxar. Vi arbetar med märken som Wallbox, CTEK, Defa och Garo.

Skapa e-mobility tillsammans med oss


E-mobility handlar om att elektrifiera transporter och fordon och om den elektriska infrastruktur som ska erbjuda elektriciteten och laddningsmöjligheter. Inför installation av laddstation till elbil är det därför en god idé att som privatperson också fundera över lösningar för smartare energitillförsel. Du vill ha en el-miljö och en elanläggning som blir mer anpassningsbar och flexibel för att hantera ett flöde av elektricitet som förändras över dygnet. Samtidigt kan du med solceller och solpaneler, som ger dig tillgång till mer energi, och minska effektuttaget i din huvudsäkring – och med smart styr- och reglerteknik använda energin effektivare. Elförsörjning blir en allt viktigare fråga och tillsammans med oss kan du hitta lösningar som är effektiva, stabila och gör livet bekvämare

Goda råd när det är dags att installera laddstation för elbil


Hur ser kapaciteten ut på fastighetens elnät? Gör en översyn innan du bestämmer hur bilen ska laddas, så får du en station som inte överbelastar nätet eller en elbil som blir svårladdad.
 
Hur snabbt behöver bilen laddas? Det finns olika typer av elbilsladdning. En normalladdning tar upp till åtta timmar, vilket är den vanligaste laddningen för laddstation eller laddbox hemma. En semisnabbladdning däremot, laddar en bil på en halvtimme till två timmar. En snabbladdning tar cirka en timme och används ofta vid rastställen eller bensinstationer. Tänk på att en hybridbil inte kan laddas som en elbil, så var noga med att få rätt uttag och säkringar.
 
Laddstolpe eller laddbox? En laddstolpe behöver ofta markarbete för att komma på plats och är generellt dyrare än en laddbox. Det kan också krävas bygglov. Tänk även på antal uttag som du tror att du kommer att behöva. Även om familjen har en bil idag, kanske det blir aktuellt med flera elbilar längre fram.
 
Vilken leverantör är bäst? Det finns en rad olika alternativ på marknaden. Hos oss hittar du märken som Wallbox, CTEK, Defa och charge amp. Oavsett vad du väljer se till att du kan få service och underhåll av leverantör eller installationselektriker. Det blir lätt onödigt krångligt annars. Vi erbjuder alltid den tjänsten.