MAUS Stixx Pro - Förhindrar brand i elcentraler

Många har utrustat sina bostäder och arbetsplatser med brandlarm och till viss del brandsläckare alternativt sprinklersystem. Dessa delar är jätteviktiga och ska aldrig ersättas med något annat. 
Däremot så kan nämnda delar kompletteras upp med Maus Stixx Pro, en produkt som förhindrar brandutveckling och stoppar den utan att orsaka skada. 

Orsaker till brand i elcentraler


Dåliga eller gamla kablar

Även el har ett bäst före-datum, och när detta passerats så innebär elsystemet en risk. Det är ålder som får gamla material att vittra sönder och dessutom påverkan från materialen runt omkring.

Blixtnedslag

”Vid halv tio-tiden inkom ett larm om röklukt i en villa i Slafsinge strax norr om Falkenberg. Räddningstjänsten misstänker att ett blixtnedslag är orsaken. Branden ska ha uppstått i villans elcentral.” Källa: SVT

Dåliga komponenter

Är elektroniken billig så är det förmodligen så att sämre komponenter och material använts. För att kompensera den dåliga förtjänsten tillverkas dessa i massupplagor, säger Tomas Ekman på Länsförsäkringar. Elmaterial är dessutom en förbrukningsvara med begränsad livslängd.

Glapp

Om allt inte sitter tätt och kontakterna glappar blir daet lätt varmgång inne i elcentralen och om det inte upptäcks i tid kan det efter ett tag resultera i brand. En glappande huvudsäkring kan vara en dödsfälla.

Kumla Elektromontage är certifierade 


Vi är ett företag som kännetecknas som en modern elfirma. Med det följer förstås förpliktelser att alltid vara pålästa om det senaste och aldrig tumma på kvalitén. 
När MAUS Stixx Pro kom ut så var vi tidigt med och blev certiferade. 

Beställ genom oss så lovar vi en säker installation samt att ni kan känna er trygga. 

Prata med en Riktig Elektriker