Maximera hemkänslan med smartare hem

Med hjälp av ett smart hem


​​​​​​​Med hjälp av ett smart hem lever du enklare och bekvämare. Du kan se till att lampor tänds och släcks efter hur din familj lever och rör sig i hemmet, och när huset står tomt kan du ändå skapa en känsla av att det är bebott och någon är hemma. Genom smart teknik kan du till exempel justera belysning, hantera larm och värmenivåer och spara både kostnader och energi. Allt sker via styr- och reglerteknik tillsammans med en app som är enkel att sköta

Koppla upp hemmet med Google Home


Du kan också enkelt koppla ihop alla funktioner med Google Home. Då kan du styra hemmet hjälp av rösten där du säger till när du vill lägga till varor på hemmets shoppinglista, sätta på musik eller släcka belysning. Google Home kan också skapa olika sekvenser och scheman i hemmet för exempelvis kaffekokare, belysning och uppläsning av sagor. Tillsammans med oss på Kumla Elektromontage får du elektriker som kan hjälpa dig hela vägen från idé, analys till lösning och installation. Bor du i Kumla, Örebro eller Hallsberg – starta ditt smarta hem idag! 

Hur vill du skapa ett smart hem?


Vi arbetar med varumärken som Plejd och Wiser och hjälper dig gärna att integrera Google Home i din bostad, men startar alltid med att titta på dina behov och fastighetens möjligheter. 
​​​​​​​

Styr- och reglerteknik väg till optimerad energiförbrukning

​​​​​​​Med dagens teknik går det att justera en rad olika processer i hemmet så att du kan maximera bekvämlighet och spara pengar. Genom att använda styr- och reglerteknik för att sänka värmen i rum som familjen inte vistas i, eller sänka värmesystemet så att temperaturen blir lägre under vissa nätter eller i perioder, så ser du till att använda energi och värme optimalt. Detsamma gäller AC och värmeluftpumpar. Utnyttja möjligheten att skapa ett smart hem!
 
Tillsammans med oss får du en el-partner som ser till att du får säkra och trygga installationer, och hjälper till att skräddarsy ditt smarta hem. Eftersom Kumla Elektromontage både arbetar med företag och privatpersoner, så finns det erfarenhet av att designa och sy ihop stora såväl som små system med stora krav på kvalitet och resultat. Hos oss får du alltid en analys och ett långsiktigt förslag tillsammans med ansvar för resultatet. Du får garanti på det arbete som utförs och hjälp med service, underhåll och vid behov reparationer. Det är så riktiga elektriker jobbar.

Vad är styr- och reglerteknik?


​​​​​​​Den tekniska grunden för ett smart hem är styr- och reglerteknik. Med styrteknik menas tekniken att styra och påverka ett system. En av de enklaste formerna är att slå till en strömbrytare för att tända lampan över köksbordet. Precis samma princip ligger till grund för att släcka en lampa eller starta en robotgräsklippare. Reglerteknik handlar om att påverka systemet för att få det att fungera optimalt. Genom att aktivera olika funktioner i systemet och få återkoppling av systemet, kan användandet och effekten blir så bra som möjligt. Det kan handla om inställningar som gör att en avfuktare i krypgrunden slår på eller av sig själv vid olika förhållanden, att det går att ställa in ljusstyrkor och tidpunkt för tändning och släckning av lampor eller bestämma när robotgräsklipparen ska arbeta i trädgården.

Prata med en Riktig Elektriker