Ett kontrollerat brandlarm säkrar hemmet​​​​​​​

En närbild på en människohand som håller i utrustning med ett finger som trycker på en knapp.En närbild på en människohand som håller i utrustning med ett finger som trycker på en knapp.
En närbild på en människohand som håller i utrustning med ett finger som trycker på en knapp.

Prata med en Riktig Elektriker

Larmtesta installationen av brandlarmet genom oss

Att ha ett brandlarm som inte fungerar perfekt är ingen bra försäkring och ger dig inte den trygghet du har investerat vid installationen. Har du ett inbrottslarm eller brandlarm och behöver hjälp med tester och kontroller är du alltid välkommen att höra av dig till oss på Kumla Elektromontage.

Då får du en fullständig funktionskontroll samt kontroll av sprinkleranläggning, om en sådan ingår i brandlarmet. Du får också en analys som visar om larmsystem har tillräcklig kapacitet eller om det finns smarta förändringar som kan ge huset bättre skydd.

Boka in en översyn och kontakta gärna oss för råd kring lämpliga intervaller. Vi utgår från Kumla men finns tillgängliga i hela Örebros län. Vi kan de flesta larm- och brandlarmslösningar och har en bred erfarenhet av olika leverantörer. 

Skydda ditt hem – ha kontroll på brandlarmet

Brandlarm, oavsett om det handlar om brandvarnare eller ett larm med rökdetektor, rörelsesensorer och koppling mot en larmcentral, så måste det fungera.
Det ska alltid kunna rädda liv och egendom. Som husägare har du ett ansvar skydda din egendom och fastighet, och där ingår brandlarm som en viktig del. Oavsett om du bygger ditt brandskydd på traditionella brandvarnare eller ett modernt brandlarm där exempelvis brandvarnare eller rökdetektorer är ihopkopplade med elnätet, så behövs detta testas regelbundet. Se till att batterier i brandvarnaren fungerar och plocka aldrig ut ett batteri ur brandvarnaren utan att sätta i ett nytt.
​​​​​​​Stäng inte av ditt brandlarm under en längre tid, om det inte är absolut nödvändigt. För dig som är husägare i Örebro, Kumla eller Hallsberg kan alltid kontakta oss för brandlarmsinstallation, och framför allt regelbundna kontroller av brandlarm.

Tips för dig som har brandvarnare hemma:

Välj moderna brandvarnare. Joniserade brandvarnare mäter det elektriska motståndet i luften och ger utslag på både rök som syns och icke-synlig rök. De är bäst på att upptäcka bränder som startar uppflammande. Brandvarnare som kopplas mot ett hemlarm är idag ett allt vanligare alternativ – vi kan hjälpa till att testa och kontrollera funktionaliteten. Det gäller både sammankopplade brandvarnare som ligger på hemmets elnät och sammankopplade brandvarnare som kommunicerar trådlöst eller via kabel. Sammankopplade brandvarnare rekommenderas ofta vid hus med flera våningar eftersom larmet går samtidigt oavsett var i huset det brinner.

Här kan du läsa mer om brandskydd och brandlarm. Brandskyddsföreningen

Hur smart och hur säkert är ditt hem?

Brandskydd och brandlarm är en viktig åtgärd för att skydda ditt hem och din egendom, men idag finns också stora möjligheter att med elektronik och internet bygga ett smart hem som kan vara ett extra skydd mot inbrott och objudna gäster. Till exempel kan du skapa scheman när lampor går på och av, så att huset känns levande även när du inte är hemma. Hos oss på Kumla Elektromontage får du all hjälp som behövs för att skapa ett smart hem.