En riktig elektriker arbetar efter ESA-elsäkerhet

En riktig elektriker arbetar efter ESA-elsäkerhet ESA-elsäkerhet är säkerhetsanvisningar En riktig elektriker arbetar efter ESA-elsäkerhet ESA-elsäkerhet är säkerhetsanvisningar
En riktig elektriker arbetar efter ESA-elsäkerhet

En riktig elektriker arbetar efter ESA-elsäkerhet

ESA-elsäkerhet är säkerhetsanvisningar som är till för att göra elektrikerns arbetsdag säker och se till att de installationer du köper blir korrekta och säkra. Det är helt enkelt en kvalitets- och säkerhetsstämpel. Alla elektriker på Kumla Elektromontage är utbildade inom ESA och har giltigt certifikat. Det är en självklar del i att vara en riktig elektriker. Välkommen till oss!

Vad är ESA?

Bakom ESA-elsäkerhetsanvisningar står Elnätbranschens riktlinjer, EBR. EBR startades av en sammanslutning elnätsföretag för att få ett bättre samarbete inom branschen men också för att skapa större säkerhet och tryggare arbetsmiljö för elektriker. Idag är EBR ett system som består av handböcker och anvisningar som gäller för branschen och drivs i sin tur av Energiföretagen Sverige. Här ingår exempelvis Installatörsföretagen. Genom att du väljer en elektriker som arbetar efter ESA och är utbildad inom ESA, så får du också ett arbete utfört som följer arbetsmiljölagen, elsäkerhetslagen och ett arbetssätt som hela el-branschen står bakom.

Vad innebär elsäkerhet och ESA för dig?

För dig som privatkund och konsument, kan det vara bra att känna till att det finns olika versioner av ESA. Det senaste heter ESA 14 och kom ut 2015. Den är anpassad till de förändringar och bearbetningar som skett i standarden SS-EN 50 110-1. Din elektriker från Kumla Elektromontage är utbildad inom ESA 14, och har alltid både aktuell utbildning och gällande certifiering. 

 Elsäkerhet innefattar jordfelsbrytare

Elsäkerhet är ett stort begrepp och något som vi alltid levererar. Det handlar om en säker installation, att se helheten i din boendemiljö och hjälpa till att stämma av viktiga detaljer. En livräddande sådan är exempelvis jordfelsbrytare. Det är därför du alltid får en extra fråga från oss om hur elsäkerheten ser ut i ditt hem, gärna kontrollerar så att din jordfelsbrytare inte är för gammal och visar mer än gärna hur du kan testa den själv. Visste du att du bör testa din jordfelsbrytare minst två gånger om året? Är du osäker – kontakta gärna oss!
 
Elsäkerhet och erbjudande: Genom Elkedjan och Länsförsäkringar kan du få rabatt på hemförsäkring vid installation av jordfelsbrytare, åskskydd och skydd mot överspänning. Kontakta oss för mer information!

Prata med en Riktig Elektriker